Kulinaria

1 4
Kłosuj Komentuj Ulubione

Pascha

PASCHA

Składniki: 1/2 kg twarogu, 2 żółtka, 3-4 łyżki cukru, bakalie (rodzynki, kandyzowana skórka pomarańczowa, żurawina, morele, ananas kandyzowany, kolorowe żelki, ewentualnie mieszanka keksowa).

Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem do białości, dodajemy pokruszony twaróg i dalej ucieramy. Na koniec dodajemy rodzynki(można wcześniej namoczyć) i pozostałe bakalie. Całość delikatnie mieszamy (najlepiej drewnianą łyżką). Formę na paschę składamy, boki delikatnie można posmarować olejem, lub wyłożyć folią. Przekładamy masę serową, dociskamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Dekorujemy wg uznania, żelkami lub bakaliami.

Paulina C. z Koło Gospodyń Wiejskich w Bajdach

Udostępnij na facebook!

Anna P. z Koło Gospodyń Wiejskich Zbytków

Świetne wykonie . Gratuluje!!!

0

13 kwi 2017, 14:33:52

Przeczytaj również wszystkie artykuły z kategorii >

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Aktualnie trwa modernizacja sklepu.
Zapraszamy już wkrótce!

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij