Kulinaria

0 5
Kłosuj Komentuj Ulubione

Suszone grzyby potrawa wigilijna

Suszone grzyby na kolację wigilijną

składniki:

suszone grzyby

cebula 

olej

sól

pieprz

wykonanie:

Grzyby moczyć całą noc. Ugotować w wodzie co się moczyły do miękkości Odcedzić,odsączyć (wywar po ugotowanych grzybach zużywam do gotowanej kapusty z grochem i  grzybami , którą przygotowuję na wigilię)

Cebulę pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, dodać ugotowane pokrojone grzyby wymieszać. Dusić razem z cebulką do miękkości uważając, aby się nie przypaliły, doprawić solą i pieprzem. Gotowe i smaczne. Tę potrawę robimy raz w roku na kolację wigilijną jest to przepis po babci.

Anna J. z Koło Gospodyń Wiejskich w Mogilnie Małym

Udostępnij na facebook!

Przeczytaj również wszystkie artykuły z kategorii >

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Aktualnie trwa modernizacja sklepu.
Zapraszamy już wkrótce!

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij