Wiadomości z koła

O nas

0 2

Rękodzieło

1 3

Wypieki i desery

warsztaty kulinarne

OWSIANE PANACEUM: Wielki znawca i popularyzator produktów zbożowych prof. Henryk Gąsiorowski (AR Poznań) określił płatki owsiane jako produkt XXI wieku. Są dobrze wszystkim znane, ale tak naprawdę zbyt mało przez nas doceniane i niezbyt chętnie spożywane. Około 95% zbiorów owsa przerabiane jest na karmę dla zwierząt. Szkoda, że tak wartościowe produkty owsiane są w takiej niewielkiej ilości wykorzystywane przez ludzi. Zawierają wszystkie podstawowe składniki pokarmowe: węglowodany, białko, tłuszcze, witaminy, błonnik i sole mineralne. Ziarna owsa pozbawia się łuski, a następnie gniecie, toteż pozostaje w nich cała wartość odżywcza. Zjedzone na śniadanie dostarczają naszemu organizmowi wartościowego białka, które jest szczególnie potrzebne dzieciom i młodzieży.  Jest to fragment artykułu ze strony http://wielkiezarcie.com/articles/30050025 Mając świadomość ile zdrowia zawarte jest w owsie postanowiliśmy zachęcić najmłodszych mieszkańców naszej gminy i przeprowadziliśmy warsztaty kulinarne dla ponad 30 dzieci  podczas tegorocznch ferii w siedzibie Orodka Kultury Sportu i Rekreacji.  Ciastka owsiane zachwyciły nie tylko smakiem ale i prostotą wykonania. Powstało pięć grup i pięć różnych wariantów. Bezkonkurencyjne okazały się jednak ciasteczka z Nowej Zelandii. Przepis na nie i ich krótką historię wkrótce  prześle na stronkę MojeKGW. Czujemy się zaszczyceni otrzymanym certyfikatem, a nasza obecność Tu i możliwość zamieszczania artykułów bardzo nas cieszy. Mamy nadzieję, że staniemy się inspiracją dla innych i sami taką inspirację właśnie tutaj znajdziemy. Pozdrawiamy ciepło cały zespół MojeKGW oraz wszystkich odwiedzających nasz profil oraz życzymy Wszystkiego Dobrego ;) Czytaj dalej

1 2

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Aktualnie trwa modernizacja sklepu.
Zapraszamy już wkrótce!

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij